Laden Evenementen

We hebben ook dit jaar een Moonwalk, dit keer een echte! Dit betekent 20-25km lopen en uitdagende opdrachten uitvoeren, dus energie, enthousiasme en zin om lol te maken onderweg heb je nodig! Niet alleen lichamelijk stel je jezelf op de proef, maar ook geestelijk, want ze zeggen altijd “de laatste 5 kilometer loop je op karakter”. We zullen dan ook samen groepjes maken waarin het gehalte lolbroek, sfeermaker en stille wateren in balans is 😉 In groepjes van maximaal 5 (inclusief 1 leider) gaan we op pad!

We starten vanaf 18:00 en eindigen in een tentje om te overnachten. De dag erna ontbijten we samen en zijn we uiterlijk om 11:00 uur terug. Wij hebben er super veel zin in, jij ook? [aanmelding gesloten]

Lees hieronder de extra info van JongNL Limburg

De Moonwalk is een ruige activiteit, in de omgeving van Grathem-Heel-Panheel-Wessem. JongNL Limburg organiseert de Moonwalk dit jaar samen met JongNL Grathem. Deze fanatieke afdeling haalt alles uit de kast om er een bijzondere Moonwalk van te maken. De Moonwalk is een nachtelijke hike die gelopen wordt met bepakking. De route is altijd anders en voert dit jaar door een waterrijk gebied grotendeels in de gemeente Maasgouw. De hike is ruim 20 kilometer lang. Samen een keer oefenen op een afstand van 20-25 km is een goede voorbereiding.

Er wordt gestart vanuit 3 verschillende plekken vanaf 18.00 uur tot 22.00 uur.
Een groepje bestaat uit maximaal 4 leden en 1 (bege)leider. Elk groepje heeft een eigen starttijd. Tijdens de Moonwalk kom je verschillende posten met survivalachtige doe-opdrachten tegen. In de vroege ochtend arriveer je bij de overnachtingsplaats. Daar kun je een puptentje opbouwen om in te slapen.
Deelnemen aan de Moonwalk is een uitdaging. De activiteit is actief en best zwaar. Je kunt kennismaken met andere jongeren, ervaringen uitwisselen en op een sportieve manier plezier maken. Kortom: een activiteit die je tenminste één keer in je leven moet meemaken.
Iedereen die lid is van JongNL Limburg en tenminste in de tweede klas van het voortgezet onderwijs zit (van deze leeftijdsgrens wordt niet afgeweken), kan deelnemen. Jongeren moeten wel zin hebben in een behoorlijke hike en niet vies zijn van een uitdagende prestatie. Tijdens de hike nemen de deelnemers zelf bepakking mee. Daar zit ook een kleine tent bij waarin tijdens de nacht geslapen wordt. Bij JongNL Limburg kun je een 2-persoons puptentje kopen voor 27.50 euro per stuk. Het is een eenvoudig ééndaks tentje met fiberglasstokken. Het gewicht is 1,8 kilogram. Het tentje heeft een buitendeur en een muskietendeur. De tent is van polyester. In de tent is voldoende ruimte voor 2 matjes en plaatsing van de rugzakken voor 2 personen.