Laden Evenementen

Hallo,

Zaterdag 3 juni is project 21! We zullen om 9 uur vertrekken met de fiets richting Eyenderhoof en we verwachten rond 19.00 uur terug te zijn, en we krijgen avondeten voordat we naar huis gaan. Meer informatie staat hieronder, overgenomen van de JongNL website.

Graag opgeven vóór 5 mei via het >>>aanmeldformulier<<<Op zaterdag 3 juni vanaf 9:20 uur verzamelen juniorenteams uit heel Limburg zich op de parkeerplaats van Eynderhoof in Nederweert-Eind.

Tussen 9:30 uur en 9:45 uur worden de teams één voor één meer dan een eeuw terug geflitst in de tijd en betreden Eynderhoof in het jaar 1893.

Gedurende de dag komt het op onze JongNL skills aan of we ons staande weten te houden in de 19e eeuw. Want toen onze overgrootouders kind waren, was het leven niet zo makkelijk als dat tegenwoordig is. Hoe zal het ons vergaan in deze tijd? In zes rondes gaan wij dat ondervinden met samenwerkingsspellen, oud-hollandse spelen, ontdektocht en bijvoorbeeld oude ambachten. Wie is het snelste, het handigste, het slimste? Wie kan zijn 21e eeuw-kennis het beste toepassen in het verleden? Wie durft het JongNL-logo te branden in een boomstammetje bij de smidse? Smaken de oud-hollandse broodjes net zo lekker als in 2023 en hoe zorg je er in 1893 eigenlijk dat het eten niet bederft? Wat doen kinderen eigenlijk zonder tv, radio, mobieltje of gamecomputer? De teams gaan gedurende dag op ontdekkingstocht in 1893 en aan het einde van de dag is het de uitdaging met hun nieuwe kennis om terug in 2023 te geraken. Welke team weet deze uitdaging het snelste te tackelen?

Deel dit verhaal, kies je platform!